Supersola revolutioneert duurzaamheid met plug & play zonnepanelen

Het Haagse bedrijf Supersola biedt een zonnepaneel met stekker aan, dat onder andere verkrijgbaar is bij bouwmarkten. Het ontwikkelen van dit product was een uitdaging voor oprichter Julius Smith, omdat consumenten met andere problemen te maken kregen dan hij had verwacht.

Supersola, winnaar van een innovatieaward op CES Unveiled in Amsterdam, streeft naar een aanzienlijke energiebesparing zonder dat daar een grote investering tegenover staat. Het bedrijf heeft onlangs een succesvolle crowdfundingcampagne afgerond, waarbij ze meer dan het beoogde bedrag van 100.000 euro hebben opgehaald voor de verbetering van hun logistieke proces. Dit heeft geleid tot een bedrag van een kwart miljoen euro.

Het aansluiten van de Supersola is eenvoudig en vereist geen monteur. Het zonnepaneel kan eenvoudig worden uitgeklapt, de ballasttanks worden gevuld met water en de stekker wordt in het geaarde stopcontact gestoken. Het is mogelijk om tot drie Supersola-panelen op dezelfde stroomgroep aan te sluiten, en bij verhuizing kunnen de panelen gemakkelijk worden meegenomen.

De Supersola is ontworpen voor platte daken, schuurtjes of tuinen. Het paneel heeft aanzienlijke afmetingen, met een lengte van 173 cm en een breedte van 108 cm. Het tillen van het paneel vereist meer dan één persoon, aangezien het leeg al ruim 42 kilogram weegt en gevuld met water bijna 95 kilogram.

Het zonnepaneel met stekker van Supersola heeft een maximaal vermogen van 310 wattpiek. Volgens het bedrijf kan dit paneel met de hoeveelheid zon in Nederland ongeveer 264 kWh per jaar opwekken, wat vergelijkbaar is met het gemiddelde jaarlijkse verbruik van een wasmachine en een stofzuiger.

Volgens Julius Smith kan elke Supersola 10 procent van de elektriciteitsrekening besparen. Met een prijs van 699 euro kan het zonnepaneel met stekker zichzelf in ongeveer drie jaar terugverdienen, gezien de huidige energieprijzen.

Met dit gebruikersvriendelijke concept richt Supersola zich op het vergemakkelijken van de overstap naar duurzaamheid. Smith merkte op dat veel mensen zich overweldigd voelden door de complexiteit van zonnepanelen. Hij gelooft echter dat zonnepanelen de toekomst hebben en uiteindelijk door een groot percentage Nederlandse huishoudens zullen worden aangeschaft. Supersola biedt een laagdrempelige en betaalbare optie voor mensen die op kleine schaal willen verduurzamen of in een huurhuis wonen.

bron:mtsprout

Geen reacties

Je reactie toevoegen