Revolutionaire 3D-betonprinter van CyBe Construction verandert de bouwsector

CyBe Construction verandert de bouwsector met behulp van zijn 3D-betonprinter, waarmee sneller, duurzamer en goedkoper huizen kunnen worden geprint.

Het bedrijf streeft ernaar het bouwproces te stroomlijnen door huizen op een lopende band te produceren. Om deze baanbrekende inspanningen te ondersteunen, start CyBe Construction zijn eerste financieringsronde.

Berry Hendriks, CEO en oprichter van CyBe Construction in Oss, komt uit een familie die diep geworteld is in de bouwsector. Sinds zijn achtste loopt hij rond op bouwplaatsen van Hendriks Bouwontwikkeling, een van de vijf grootste bouwbedrijven in Nederland.

Gedreven door zijn passie voor 3D-technologie begon Hendriks na het bekijken van een YouTube-video in 2012 aan een innovatieve weg. De video toonde een simulatie van een machine die beton kon printen. Ondanks aanvankelijke scepsis van leveranciers en bouwbedrijven, die beweerden dat beton niet snel genoeg kon uitharden, bewees Hendriks het tegendeel.

Met behulp van de CyBe-betonprinter kan beton binnen drie minuten uitharden en bereikt het structurele sterkte binnen een uur. Dit maakt sneller, duurzamer en goedkoper bouwen mogelijk.

CyBe Construction richt zich ook op het verkopen van 3D-printmachines en is momenteel actief in 35 landen. Het bedrijf heeft een eigen team van architecten, constructeurs en ecologische ingenieurs van de Universiteit Wageningen, waardoor het niet alleen machines en bouwprojecten verkoopt, maar ook een volledig concept aanbiedt.

Met zijn innovatieve benadering en toewijding aan duurzaam bouwen heeft CyBe Construction de ambitie om een wereldwijde community op te bouwen en samen te werken met partners over de hele wereld. Het bedrijf blijft innoveren om uiteindelijk volledig klimaatneutrale huizen te kunnen printen.

bron:mtsprout

Geen reacties

Je reactie toevoegen