De Virtuele Revolutie: InReal – Waar bouwplannen tot leven komen

In de ban van de revolutionaire technologie van projectiebeamers die op een briljante wijze bouwtekeningen tot leven brengt, neemt InReal uit IJsselstein de leiding in het omarmen van virtuele grootsheid. Deze projectiestudio laat bouwplannen tot in detail op vloeren en muren schitteren, en stelt bezoekers in staat om een levensechte ervaring van ruimte en inrichting te krijgen.

Het Virtuele Realiteitsspel

Met een ingenieuze opstelling van beamers, nauwkeurig gemonteerd en aangesloten op cutting-edge software, onthult InReal de ware potentie van ruimtelijke visualisatie. Door projecties op ware grootte kunnen klanten in een vroeg stadium de daadwerkelijke dimensies van een woning aanschouwen. Praktisch inzicht in bijvoorbeeld loopruimtes rondom een bed of kookeiland is mogelijk, waarbij ontwerpaanpassingen direct gevisualiseerd worden.

Dit vroege betreden van de studio resulteert niet alleen in het identificeren van ontwerpfouten, maar bespaart uiteindelijk ook aanzienlijk in kosten. Het aanpassen van een al gebouwde muur is namelijk een prijzige aangelegenheid.

De studio, met een royale oppervlakte van 175 vierkante meter, biedt een passend platform voor de meeste woningplannen. Om de ervaring nog levensechter te maken, zijn er meubels rondom de projectie geplaatst. Hiermee kunnen bezoekers spelen en de indeling van hun huis nabootsen.

Het Brein achter InReal

Oprichter Frank Boudewijns heeft een unieke achtergrond. Na een opleiding aan de hotelschool in Den Haag en bijna een decennium werkervaring als event- en duty manager in het Circustheater van Joop van den Ende, ontdekte hij de potentie van projectiebeamers bij Holiday on Ice. Later, als makelaar met een eigen kantoor, zag hij het struikelblok bij klanten: het begrijpen van bouwtekeningen. Met zijn theaterervaring in het achterhoofd ontstond het idee voor InReal.

Doelgroep en Verdienmodel

InReal bedient twee hoofdgroepen: particulieren die huizen bouwen of renoveren, en een groeiende groep architecten en interieurprofessionals die hun klanten hierheen leiden om ontwerpen op ware grootte te presenteren.

Het verdienmodel is gestoeld op verhuur, met een starttarief van €295 voor het eerste uur en een verlengingsoptie van €100 per dertig minuten. Architecten maken vaak gebruik van langere sessies en kunnen op basis van het totale aantal afgenomen uren per maand of jaar kortingen ontvangen.

Toekomstperspectief

Ondanks de vijftig tot zeventig gemaakte afspraken en de drukbezette agenda, beschouwt Boudewijns dit moment als een pilotfase. Hij blijft de studio verbeteren, met uitbreiding van meubilair en aanpassingen aan de ervaring op basis van klantenfeedback.

Zijn droom? Een standaard maken van bouwprojecties onder architecten en interieurstylisten. Hoewel financiering op dit moment niet direct nodig is en Boudewijns alles zelf financiert, droomt hij van internationale expansie als InReal hier succesvol draait.

Het verhaal van InReal is een continu evoluerend project, waar dromen samenkomen met de mogelijkheid om ruimte tastbaar te maken, één projectie tegelijk.

 

 

bron: mt sprout

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen