Nederlandse innovatie verwarmingstechnologie: Warm water wekenlang warm houden zonder energieverlies!

Een Nederlandse start-up heeft de traditionele boiler heruitgevonden met een innovatieve technologie die warm water zonder noemenswaardig energieverlies kan opslaan. Newton Energy Solutions, een spin-off van TNO, introduceert de NEStore, een systeem dat de belofte doet om warm water wekenlang warm te houden met slechts een minimaal dagelijks energieverlies.

Dit systeem, gebaseerd op vacuümgeïsoleerde warmteopslag, daagt de traditionele boiler uit met opvallende verschillen in warmtebehoud. Conventionele boilers hebben aanzienlijk stilstandverlies, waarbij het water vanzelf afkoelt. De isolatiekwaliteit speelt hierbij een cruciale rol. Traditionele elektrische boilers op de markt verliezen nog steeds 20 tot 40 procent van hun warmte per dag. In tegenstelling hiermee maakt Newton Energy Solutions gebruik van geavanceerde isolatietechnologie die oorspronkelijk is ontwikkeld voor toepassing in de automobielindustrie.

De NEStore, ontworpen als een apparaat met ronde vormen, kan worden aangesloten op zonnepanelen, dynamische energiecontracten en in de toekomst zelfs op warmtepompen. Het systeem handhaaft de watertemperatuur gedurende langere perioden zonder gebruik te maken van fossiele elektriciteit of gas.

Het geheim schuilt in het minimaliseren van warmteverlies door warmtebruggen en het verbeteren van de isolatie. Traditionele boilers hebben warmtebruggen die warmte van binnen naar buiten geleiden, terwijl de NEStore deze warmtebruggen volledig heeft geïntegreerd of verplaatst naar een koeler deel van het apparaat. Dit resulteert in bijna onmeetbaar warmteverlies. De isolatie van de NEStore presteert 30 keer beter dan die van traditionele elektrische boilers op de markt.

Naast de verbeterde prestaties biedt de NEStore nog een bijkomend voordeel: de buitenkant blijft koel, zelfs wanneer het water binnenin opwarmt tot 110 graden Celsius. Deze technologie opent nieuwe mogelijkheden voor efficiënte energieopslag en heeft potentieel in diverse toepassingsgebieden, zoals ziekenhuizen, sportscholen en mkb-bedrijven, waar de salderingsregeling niet van toepassing is.

De NEStore is beschikbaar in twee maten, een 20 kWh-variant en een grotere 30 kWh-versie, met prijzen variërend van 5.000 tot 6.000 euro exclusief btw. Deze innovatieve warmteopslagoplossing biedt niet alleen een kosteneffectief alternatief voor traditionele boilers, maar kan ook communiceren met dynamische stroomtarieven, waardoor het bijdraagt aan een stabiel elektriciteitsnet. Newton Energy Solutions streeft naar verdere groei en opschaling, ondersteund door investeringen en partnerschappen.

 

bron: mtsprout

Geen reacties

Je reactie toevoegen